Online heb ik mijn eigen labels bestelt! Wat zijn ze leuk geworden....

Katoenen gymtas a la HakenenMeer

Picture
Voor de werkbeschrijving verwijs ik je graag door naar Hakenenmeer.blogspot.
Ik heb deze tas gehaakt met haaknaald 3,0 en glans katoen. De binnenkant heb ik gevoerd met een katoenenvoering met kleine roosjes.
De bodem heb ik stevig gemaakt met tafelzeil. Zo blijft de tas stevig staan.
Ik ben wel tevreden over het eindresultaat. Kleurrijk en verrassend met pastel kleuren..

 
zo blij met tas in wording...
De binnenkant heb ik afgewerkt met tafelzeil. Zo is de tas lekker stevig geworden. Ik vond het nog niet zo gemakkelijk om het zeil aan het gehaakte vast te naaien. Ik heb dit gedaan met de naaimachine. Het zeil kun je niet eerst erop spelden, dus heb ik het er meteen met de machine op vast genaaid..
Iemand hier nog een handige tip voor?

Wat nog ontbreekt zijn de hengsels. Ik ga, denk ik hengsels kopen, dit is iets steviger dan de gehaakte hengsels.
Picture
Ik heb 34 granny squares gehaakt. De voorkant 4 keer 3, de achterkant 4 keer 3 en voor de zijkanten 3 en voor de onderkant 4.
Eerst heb ik de vierkantjes aan elkaar gehaakt. Toen de voor, achter en zijkanten aan elkaar. Dan pas de bodem. Toen het zeil, geknipt en genaaid. Uiteindelijk de binnenkant aan de buitenkant vast genaaid, met de naaimachine.

Zo waren ze:
 
Sloffen van sokkenwol
Picture
De grannysquare sloffen van sokkenwol zijn af! Eerst heb ik 12 granny squares van 5 rondes gehaakt. Ik heb ze gehaakt van sokkenwol en met haaknaald nr. 3,0. Daarna heb ik per slof 6 aan elkaar gehaakt. Bovenop heb ik ze aan elkaar gehaakt met gekleurde sokkenwol. Voor het vrolijke effect, want eerlijk = eerlijk: ik vind de grijze sokkenwol niet echt hip!  Ze zijn wel heerlijk warm en blijven heel mooi door juist die sokkenwol!
Nu ben ik bezig met slofjes voor de kids.

 
Ik had hem weer even hangen.. Hij is toch mooi, vind ik:
 
Gisteravond begonnen met een nieuwe uitdaging: Hexagon oftewel 6 hoekige lapjes. Het is de bedoeling dat ik er veel van ga haken en dat het uiteindelijk een plaid (ja weer een plaid ;)) gaat worden.
Ik gebruik acryl en haaknaald nr. 5. Ik wil de bolletjes wol die ik nog heb liggen, opmaken. Zodat ik weer met een gerust hart, nieuwe kan kopen!  Het zal dus wel weer een kleurig kledd worden. Ik hou er zo van....
 
 
 
 
Al eerder heb ik een vilten hartje gemaakt, kun je hier ooit genoeg van krijgen?
 
weet je nog?De granny squares die ik gemaakt heb, zijn een deken geworden. De maten zijn 70 bij 140. Dus het is ideaal voor een kinderledikant.

Ik heb het gehaakt met haaknaald 5 en met acryl garen. Het is een lekkere warme deken geworden. Wat heerlijk is het om alle kleurtjes bij elkaar te hebben...
Geniet van je Zondag en tot later..